Magyar természetjáró szövetség

weboldalai

Önkéntesek újítottak fel jelzéseket a Pilisben
2015 január 05. 16:01 Hír: Csaba Kiss 

A Magyar Természetjáró Szövetséggel együttműködve, több hétvégén át újítanak fel és tisztítanak meg turistautakat az IT Services Hungary Kft munkatársai.

Önkéntesek újítottak fel jelzéseket a Pilisben

Az IT Services Hungary Kft. (ITSH) nagy hangsúlyt fektet az önkéntes szerepvállalásra (CSR). Fontosnak tartják a magánélet - munka egyensúlyának kialakítását, az információ és tudás eléréséhez szükséges egyenlő feltételek megteremtését és a környezetvédelmet, vagy környezet-rekonstrukciót, az egészséges természeti környezetet, valamint az élettér védelmét, annak fenntarthatósága érdekében.

 


Az ITSH dolgozóinak egy csapata a cég által CSR tevékenységek támogatására kiírt pályázaton nyert összeggel a turistautak jelzéseinek felújítását, a túraútvonalak megtisztítását tűzte ki céljául. A munkákat október 19-én kezdték el a Magyar Természetjáró Szövetséggel együttműködve a Pilisben.

 

 

Az első hétvégén az alábbi feladatokat végezte el a lelkes csapat:

  • Dömörkaputól a Lajos forrásig tartó zöld háromszögjelzés újult meg, 
  • Pomáznál a Mesélő-hegy aljától a Janda Vilmos kulcsosházon át a Csikóvár nyeregig tartó szakaszon frissült a zöld háromszögjelzés,
  • Csobánkánál az Oszoly-tetőre vezető eddigi sárga háromszögjelzést javították ki a helyes piros háromszögjelzésre.

 

Mindhárom szakaszon jelzésfestő szakvezetők segítették az ITSH kollégák munkáját. Az önkéntesek családtagokkal, házi kedvencekkel együtt tudták kellemes hangulatban eltölteni szabadidejüket az erdőben, miközben egy nemes célért dolgoztak. Az őszies időjárásban kiváló hangulatban folyt a munka, amelynek eredménye már most látható a megújított szakaszokon. A program az elkövetkező hétvégeken további helyszíneken - további élményekkel - folytatódik.

 


Az ITSH kiváló kezdeményezését az MTSZ örömmel fogadta és a jövőben is szívesen segít ilyen jellegű kezdeményezések megvalósításában.

 

  Szöveg: Molnár Angéla, Sümegi Zsuzsanna, Dabis Balázs Silvius,   Fotó: Gulyás Attila